maanantai 6. helmikuuta 2012

Girls Girls Girls, Dancin' down on Sunset Strip

Piiitkä ja ikävä koe viikko on ohi ♥ Ja voimme taas jatkaa päivittelyä~
Aiheena tällä kertaa: naiset. Tytöt. Kesä ja minihameet! Bikinit ja epärealistiset mittasuhteet

Eli pRincessa J:n vaikea valinta liittyen tyttö-cosplayhyn!

En tiedä miksi, mutta jotenkin aina yhteisprojekteissamme minä olen mies... olen kuulemma miehekkäämpi kuin pRincess V, mutta enkai sentään miehekäs? Muutamat naiscossini ovat olleet suosikkejani kaikista tekemistäni, vaikka crossplay on paljon tutumpaa... elämän mysteereitä...

Joten! Nyt -tadaa- olen lähes kyllästynyt tällaiseen ja aion löytään ultimate naiseuteni! Liikaa huutomerkkejä.
Suunnittelen tekeväni toiselle päivälle kesän Desuconiin ja Animeconiin siis toisen näistä, toinen toteutunee myöhemmin. Myös Hatsune Miku - Synchronity on samaa sarjaa ja listalla, mutta koska se ei vielä ole ajankohtainen, en vertaile sitä tässä.


Yoko (Tengen Toppa Gurren Lagann)
+ so cool and awesome
+ nahkabikinit
+ siisti pyssy

+ vilpoista
- liian vilpoista
- cosplaydietti
 Chii (Chobits)
+ Chii

+ peruukki
+ ollut unelma jo kauan
- wanha ja nähty, vertailu armotonta...

HUOMIOHUORA. MOKOMA PALJASTELIJA. KERJÄÄ KEHUJA KUN HYVÄ PERCNiin. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että kaikki cossaajat -oli puku sitten kaksi rimaa ristissä tai kokovartalojätesäkki- ovat huomiohuoria. Harrastuksen keskeinen idea kuitenkin on se, että näyttää hyvältä tekeleessään. Ideana ei useinkaan ole (ainakaan minulle) näyttää seksikkäältä tai  tehdä pikkuisia asuja, koska haluaisi huomiota. Jos jostakin hahmosta pitää, tekee asun. Helppoa ja yksinkertaista.

Jos joku tykkää rumasta mörköhahmosta ja haluaa tehdä sellaisen asun, niin kukaan ei estä. Kukaan ei ihmettele, eikä asiasta synny keskustelua. Mutta jos haluaa tehdä hiemankin paljastavamman cosplayn, nousee kauhea kohu.

Toinen asia, mikä tässä aiheessa risoo, on se oman ulkonäön tarkastelun puute.
Painotan yhä, että cosplay on ulkonäköharrastus. En varsinaisesti vastusta cosplaydiettejä, kauneusleikkauksia(hullut!) tai muuta sellaista.
Yksi tärkeimmistä asioista pukuiltavan valinnassa on mielestäni ne omat fyysiset lähtökohdat.
On hieno ajatus, että cossaamalla voi paeta todellisuutta, tuntea itsestä muuksi/kauniiksi/hyväksytyksi... mutta tällaisen voi kyllä jättää omaan toveripoppooseen, eikä ladata kuvia ja videoita nettiin.

Kaikille lienee tuttuja netissä pyörivät kuvat ylipainoisista ihmisistä, jotka cossaavat vartaloltaan solakkaa hahmoa tai teinixit, jotka ovat Sasse ja Narska ja hiplaavat toisiaan sängyllä.
En tiedä onko kamalampaa se, että kaikki todellakin kaikki ulkomuodosta välittämättä cossaavat jotain erotiikkapelien hahmoa ja sitten lataavat kuvansa nettiin kaikkien naurettavaksi, vai ovatko kamalampia ne, jotka sitten tekevät näitä hot/uglycosplay-kollaaseja ja dissaussivustoja.

Cosplay - even if you can doesn´t mean you should, suosittelen tätä hakusanaa googleen ja sitten mietintään, onko todella onnellinen harrastuksessa, jossa on kestettävä toisten ankarat katseet.

Jos jäi jotenkin epäselväksi, niin KYLLÄ KAIKKI SAAVAT PUKUILLA iästä, sukupuolesta tai kehonmuodosta huolimatta. Mutta hyvät ihmiset, jos ette ole omasta mielestänne "bikinikunnossa" ja kehtaa pitää pientä asua kesällä, miten kehtaatte conissa, jossa jokainen ihminen kuitenkin katsoo tietyssä määrin kriittisesti?
Älkää luulko, että cosplay muuttaa asian paremmaksi. Se vain pahentaa.


10 kommenttia:

 1. Ihmiset on vaan tyhmiä.

  Jos näkisin aivan kamalan näkösen tyypin cossaamassa vaikkapas esim. Pokémonin Mistyä, kyllä saletisti dissaisin ja ei tuntuis yhtään pahalta.

  "Cosplay - even if you can doesn´t mean you should" <- mielipiteeni pähkinänkuoressa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kiinnostaa: menisitkö sanomaan sille et lolz oot ruma vai postaisitko kuvan johonkin lautaan? Vai olisitko vaan kuten minä ja naamapalmuilisit yksin ja henkilö jatkaisi elämäänsä normaalisti...
   vai onko siinä eroa?

   Poista
  2. Normisti naamapalmuilisin, koska se ois tosi awkwardii vaan mennä sanoo spontaanisti et "oot ruma lol asd". Tosin, jos se jostain kumman syystä tulis ihan multa kysymään että mitä mieltä oon sen cossista niin kyllä sanoisin että olet liian ruma tuohon asuun.

   Poista
  3. No joo, jos ollaan realistisia niin eikai kukaan nyt suoraan päin naamaa sano (ellei "elitistit" haha)

   Nyt kun aivan muistelen, niin ei ole kukaan ikinä kysynyt tovereita laskematta, että mitä mieltä joku vaikka minä olen sen kysyjän puvusta... ainoa kerta kun itse olen kysynyt niin se oli tuomari, en varmaan muilta halua kuulla. Yhtä heikko kritiikille siis olen kuin muut, siksipä pitääkin kritisoida itse itseään viimeiseen asti.

   ---> cosplaydietti täältä tullaan.

   Poista
 2. Eksyin tänne blogiin ja nyt on pakko kommentoida toho loppu teksteihi että, olen helvetin samaa mieltä kanssasi! ( `O´)/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njoo kivaa, että jotkut ainakin suostuu myöntämään olevansa samaa mieltä tästä, tuntuu olevan vähän tabu tämikin aihe :I

   Poista
 3. Ei tämä aihe ole tabu, tämä on vain niin loppuun kaluttua puuroa, että ei kukaan enään yksinkertaisesti jaksa asiasta puhua, eikä oikeastaan tarvitse, koska eri ihmisillä on eri lähtökohdat harrastuksessa muutenkin.. Toiset tekevät sitä huvikseen ja toiset sitten ottavat enemmän tosissaan, ja jotkut erittäin tosissaan, ja miksi kieltää pyöreämmältä henkilöltä mahdollisuus cossata lempihahmoaan, vaikka tämä sitten ei omalta vartalotyypiltään olekkaan samanlainen? Tähän voin sanoa, että kukaan ei tule olemaan koskaan kenenkään anime-tytsyn näköinen, ei sitten millään, jollei tosiaan päädy leikkailemaan itseään, mitä toivottavasti kukaan ei tämän harrastuksen vuoksi tule koskaan tekemään, ja tähän loppuun vielä Ilonan frostin luennosta kyseisen henkilön kirjoittamat tekstit:
  http://ilonacosplay.blogspot.com/2012/01/cosplayaajat-animeharrastajia-asdfafaf.html

  http://ilonacosplay.blogspot.com/2012/01/onko-millaan-mitaan-valia-ja-miten.html

  That's all I have to say..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tabu sinänsä, että siitä on vaikea puhua muualla kuin netissä. Enpä ole kovin montaa kertaa nähnyt jonkun sanovan conissa cossaajalle "lololo oot liian ruma ja läski pukuus painu vittuun", vaikka varmasti tätäkin tapahtuu. Okei, pointti oli siis se, että ihmisten ulkomuoto yleisestikin ottaen on sellainen asia, josta ei yleensä missään voi puhua vapaasti (paitsi netissä), varmaankin siitä syystä, että se on niin kiinteä osa ihmistä itseään ja jopa hänen persoonaansa, eikä omaa ulkomuotoaan voi noin vain lähteä muuttamaan. Ulkonäkö koskettaa kaikkia ihmisiä jollain tavalla. Ulkonäöstä ei voi huomautella. (Pakko heittää välikommenttina, että sinänsä kummallista, että esimerkiksi tupakanpolttajaa saa moralisoida "lopettaisit polttamisen, se on niin epäterveellistä saat syövän jne", mutta todella lihavalle ihmiselle ei voi mennä huomauttelemaan lihavuuden terveyshaitoista: "saat diabeteksen ja sydämesi pettää kun olet noin lihava, laihduttaisit vähän". Laihoille ihmisille sen sijaan saa huomautella painosta, mikä on kummallista sekin. Nojoo.)

   Ja tekstin pointti EI OLLUT, että pyöreät/"rumat" (kauneus on katsojan silmissä) ihmiset eivät saa cossata (J ei väittänyt tällaista), VAAN, että kannattaa miettiä tarkkaan omaa ulkomuotoaan ennen kuin cossaa bikininaista, vaikka se olisikin lempihahmo, sillä cosseista yleensä otetaan kuvia, ja kuvat päätyvät nettin, koko maan, mahdollisesti koko maailman, ihailtaviksi. Eli sitä vain, että kannattaisi ennen cossin tekemistä miettiä pienessä päässään, että haluaako cosplaykuvaansa nettiin kaiken kansan naureskeltavaksi. No, voi tietysti olla, että joku nauttii sellaisesta, mutta se onkin sitten asia erikseen.

   Mutta mutta, älkää saako väärää mielikuvaa nyt tästä. Minusta kauheimpia ovat nimenomaan ne ihmiset, jotka tekevät näitä "worst cosplay ever" ja "good vs bad cosplay" -videoita ja kuvia yms. Toisaalta se on aina henkilön omalla vastuulla, kun postaa itsestään kuvia nettiin.

   Poista
 4. Mut se on vain niin että cosplay on KIELTÄMÄTTÄ sellaista puuhaa että arvostellaan helvetin paljon. Siksi on tärkeää katsoa, että hahmo sopii henkilölle. Paras minäkin tähän puhumaan mun mun persnaamalle ei sovi mikään muu kuin laatikkopäähän. Mutta, cossaampa silti. Mutta en minkään IHAN MITÄ VAIN COSSAA. katson tarkkaan mikä sopii esim kasvoilleni, pituudelleni ja muodoilleni. Kun mulla on toi Gakupo cosplay niin tiedän olevani liian muodokas siihen ja että mulla on liian suuret reidet. mut se puku olikin hyvin rajoilla että cossaanko vai en? Ah, taas aloin höpöttämään väsyneenä itsestäni. :I

  Mutta takaisin asiaan. Se on vain niin että monet ihmiset eivät vain tajua sitä että kaikki cossit ei sovi kaikille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä turhauttaa, kun jotkut (minä, sinä, V...) ollaan niin tarkkoja tästä asiasta ja halutaan oikeasti sitä parasta cosplaytä... ja sitten kuitenkin niin monelta puuttuu joku itsekritiikki/silmä tällaiselle asialle.

   Shiit taas kuulostan ikävältä :D cosplayrasismi väijyy...

   Poista