maanantai 28. marraskuuta 2011

Rage lapsellisesta touhusta

Aluksi: tässä ei ole mitään henkilökohtaista, puhun yleisellä tasolla ja toivon, että kaikki tulkitsevat tekstin omakohtaisesti. En myöskään pura tässä mitään omia traumojani, sillä minun tuherruksiani nyt sentään on kunnioitettu (pRincessa V piirtelee viiksiä niihin.)
Kirjoitan aiheesta, koska mielestäni se on tärkeä. Eli:

Manga Cafen vihkojen sisällä on kiusaamista.
Manga Café on siis Helsingissä sijaitseva manga kahvila, jossa animeväki nauttii söpöjä kakkusia ja lukee mangaa, tapaa tovereitaan ja niin edelleen. Kahvilassa on pöydillä vieraskirjoja, joihin jätetään kommentteja ja ihmiset tykkäävät piirtää niihin, yleiskäytössä olevia piirrustusvihkoja siis, joihin ihmiset kommentoivat toistensa töitä.


Huomasin juuri viime käynnilläni jotain kamalaa.
Joku ääliö kirjoittelee sinne "paska kuva" ja "lol tosi ruma" ja muuta yhtä rakentavaa.
Sellaista ei pidä sietää.
Vaikka kyseinen typerys olisikin trolli, hän ei ole hauska. Ei yhtään.
Monet trollailevat niihin vihkoihin, sehän on selvä. Aina on kiva vähän kiusia, kirjoitella hieman asiattomuuksia ja typeriä inside vitsejä. Kaikki varmasti ymmärtävät, että huumori on huumoria (tässä välissä pyydän, että rakkaat ernut, jättäkää ne alapääjutut pois myös.)
Ja on myös niitä ärsyttäviä pätijöitä "anatomia vihre, kirotus vihre, et kirjota japania oikein..." ja niin edelleen. Hekin ärsyttävät monia, (minua \,,/) mutta he tekevät mitä tekevät, koska se on heille ominaista.
    Ja siellä kaikkien muiden kivojen tuherruksien ja kommenttejen välissä, joku ilkeä ihminen pitää hauskaa.

On varmaan hauskan kuuloista, kun vaahtoan tästä pienehköstä asiasta, mutta kyse ei ole vain muutamista ikävistä kirjoituksista. Kyse on kiusaamisesta.

~*~

Kun ensi kerran menin coniin *muistelo*, olin niin iloinen. Olen kuullut tätä monilta; miten animeporukassa voi olla oma nörtti itsensä ja tykätä oudoista jutuista. Coneissa saa helposti samanhenkisiä kavereita (koska kaikki conittajat ovat samanhenkisiä?) ja harrastaa yhdessä. Monet ovat kuulemani mukaan kokeneet kouluissa syrjintää ja kiusaamista oudon harrastuksensa takia, sitten kun vihdoin uskaltautui miiteille ja sosiaalisoitumaan, kaikki näytti paremmalta.
Siksi järkytyinkin, kun huomasin.
Miten animeihmisissä onkin niin paljon niin ikäviä tyyppejä?

- jotka katsotte ensiketalaista Tokyo Mew Mew -cossaajaa halveksien: kaikki ovat joskus olleet aloittelijoita!
- jotka vedätte kauhean ison meloonin nenään, kun joku lausuu japania väärin: kaikki eivät ole yhtä kiinnostuneita kuin juuri te, sen sijaan, että alatte rähjäämään, voitte chillata ja korjata virheen.
- jotka vihaatte muotisarjoja (Naruto, Hetalia...): jotkut tykkää mustikoista, jotkut mansikoista, kyse on lopulta vain piirretyistä huhuh rauhoittukaa.
- jotka vihaatte muotisarjojen (Naruto, Hetalia...) cossaajia: älkää yleistäkö! Voitte inhota huonosti käyttäytyviä ihmisiä, mutta muistakaa, että joku puku ei tee kenestäkään yhtään mitään, noloakamalaahuonoarasittavaa ihmistä. Voi olla loistava, vaivaa nähnyt Hetalia -cossaaja joka käyttäytyy normaalisti ja sitten voi olla lattialla puolialasti kiljuva Code Geass -cossaaja.

Kaikilla on omia mielipiteitä, toisilla kärkkäämpiä kuin toisilla, ja Suomihan on vapaa maa.
Mutta pitääkö joka paikassa olla aukomassa päätään? Kun siis näen, millaisia ihmisiä Suomen animehörhöihin mahtuu, reaktioni on samalla todella vihainen ja surullinen ja samalla minua huvittaa, miten vakavasti ihmiset suhtautuvat tähän harrastukseen. Näytän silloin tältä:

                                          loistava video btw


tärkein ongelmaryhmä vielä:
- "elämäni on animeee": Ihmiset, kyse on vain nörtistä harrastuksesta. Harrastus on kieltämättä mukaansa tempaava ja hauska ja rakas ja vaikka mitä, mutta! Se on harrastus. Ehkä elämäntapa? Mutta miltä teistä tuntuisi, jos teidän amv:tänne kommentoitaisiin "vittu mitä paskaa pikselinen olii" tai ficciänne? Tai entäs jos joku random koirapuistossa tulisi aukomaan päätään siitä, että sinun koirasi ei ole hyvä antamaan tassua? Tai urheilussa joku tulisi sanomaan, että toi sun jalkapalloilu on paskaa, mun jääkiekkoilu on parempaa?

Miettikää. Antakaa kaikkien kukkien kukkia.

10 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Ateistit kuulemma urahtelevat kävellessään.

  Hakkaako ateisti rintaansa kuten gorilla?

  Nimessäni olevan linkin takaa löytyy Vapaa-ajattelijoiden nykyinen varapuheenjohtaja.


  PS. Toivon tämän keskustelun pysyvän asiallisena.

  VastaaPoista
 3. Sinun on helppo tunnistaa kadulla vastaan tuleva ateisti seuraavista tuntomerkeistä:

  - harittava tyhjä katse
  - kumara asento
  - voimakas haju (paskat housussa)
  - Nikita karvahattu päässä (myös kesällä)
  - paljain jaloin (myös talvella)
  - urahtelee
  - haroo vähän väliä käsillään ilmaa
  - raapii persettään n. 10 metrin välein
  - huudahtelee aika ajoin: "haluan takaisin suljetulle osastolle!"

  Kohtele tällaista vastaantulijaa lempeästi.

  VastaaPoista
 4. Anime and stuff is serious business.

  Noei mut ihmisil on yleensä sellane asenne että ne valittaa ja raivoo asioista joissa ne luulee voivansa tehdä itse paremmin. Human nature.

  Sit kaikki jotka dissaa mainstream sarjoja vaa luulee olevansa speciaaleja ja sillee, tai haluu vaa käännyttää kaikki pois siitä jotta mahdollisesti ne alkais fanittaa sitä sen suosimaa sarjaa jotta se ei ois forever alone tai jotai emt?

  Sit on taas ne diehard fanit jotka kelaa et kaikki huonot cosplayt/piirustukset niiden lempparisarjasta on sen sarjan pilaamista tai ns. "raiskausta". Syyllistyn tähän itsekkin koska enhän mä haluu nähä mitää FF-hahmoo foliomiekan kaa tuolla vemppaamassa.

  Loppujen lopuksi vaikka se onkin vain harrastus, jos siitä pitää tarpeeksi siitä tulee vakavaa no matter what. (Imo)

  VastaaPoista
 5. Anteeksi kaikille, kun julkaisin nuo mitkälie ateisti-vihaajan kommentit, mutta koin ne huvittaviksi :D

  Ja Mentlegen, tuo sun analyysi toi mieleeni sen, että näitä ihmisiä on joka asiassa. Vaihtaa "sarjan" tilalle vaikka minkä tahansa muun harrastussanan.
  "Sit kaikki jotka dissaa mainstream bändejä..."

  Eli mihinkään asiaan ei pitäisi suhtautua niin vakavasti, ääripäät on aina huonoja.

  VastaaPoista
 6. Ihminen etsii juuria1. joulukuuta 2011 klo 21.58

  Kameli on hieno ja jalosukuinen eläin. Moni ateisti on hankkinut kamelin kotieläimekseen.

  Osaltaan tämä johtuu siitä, että tutkimusten mukaan ateismi on syntynyt kamelin perseessä. Näin ateistit haluavat selvitellä lisää alkuperästään.

  VastaaPoista
 7. Oletko ateisti harkinnut avioliittoa kamelin kanssa?
  Moni ateisti on saanut presidentiltä poikkeusluvan solmia avioliitto kamelin kanssa.

  Sinäkin voisit toteuttaa haaveesi.

  VastaaPoista
 8. "Sit kaikki jotka dissaa mainstream sarjoja vaa luulee olevansa speciaaleja ja sillee, tai haluu vaa käännyttää kaikki pois siitä jotta mahdollisesti ne alkais fanittaa sitä sen suosimaa sarjaa jotta se ei ois forever alone tai jotai emt?"

  Tai sitten ne mainstream sarjat vaan on ihan perseestä. Esimerkkeinä toimikoot Naruto ja Twilight. Kummassakaan ei sitä laatua ole yhtään, mutta ehkä suosituimmat sarjat omassa genressään. (OP ja DB kyllä suositumpia kuin Naruto :))

  Niin, eli suosituimpia sarjoja kuuluu vihata, jos ne on huonoja. Bastard>>>>>>>Toaru.

  VastaaPoista
 9. Ei voi oikein sanoa sarjoja "huonoiksi" noin vain, kaikilla on kuitenkin eri käsitys siitä, mikä on huonoa. En usko että Naruto/Twilight-fanit tykkäisivät kyseisistä sarjoista, jos pitäisivät niitä huonoina. Kummassakin sarjassa on kuitenkin asioita, jotka vetoavat suureen yleisöön, lähinnä ehkä hieman nuorempiin henkilöihin kuin mitä itse olen. Ei silti tarvitse dissata sarjoja, tai henkilöitä, jotka tykkäävät niistä sarjoista.

  Haha hajosin itsekin tämän ateistivihaajan(trollin? toivottavasti) kommenteille :'D julkaisin loputkin nyt sitten, saavat muutkin nauraa.

  VastaaPoista
 10. Nojoo, oot oikeassa siinä, eikä mua oikeesti kiinnosta yhtään mistä kukakin tykkää, mutta mietin vaan että voi olla että ne "dissaajat" vaan ei satu pitämään siitä sarjasta yhtään, ei tarvii olla mitään syvällisempää syytä siinä takana, tosin aika tyhmää hommaa dissata ketään siitä että se tykkää jostain tietystä sarjasta.

  VastaaPoista