keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Durararara, ra, ra, rarara--!!!



+ Tanssipelaaminen.
Siis Durarara ja tanssipelaaminen ovat olleet addiktioni viimepäivinä. Siitä kerron teille nyt ja vähän muustakin. Tanssipeli-linkki ei ole kuva minun pelistäni, älkää huoliko.

Löysin itseni hämmentävästi pitämästä koulussa informatiivistä puhetta tanssipelaamisesta. Sattui niin hienosti, että piirtoheitin oli jotenkin mönkä ja pääsin käyttämään ilmaisuni kaikkia atmosfäärejä, kun kuvailin pelinäkymää ilman kuvaa. "Siinä ruudulla näkyy niitä nuolia silleen niin kuin näin - kuvitelkaa et mun kädet on ne nuolet - ja sitten ne toiset nuolet tulee täältä alhaalta tälleen --- ja sitten astut siihen päälle silleen tumps niin kuin näin... ja sitten steppaat näin... paitsi, että se näyttää tylsältä, joten voit stepata myös näin... Ja sitten siihen ruudulle tulee tekstejä niin kuin silleen fantastic yms..."
Olin liekeissä.

Tosiaan, ostin Itg (In the Groove) ykkösen ja latasin kakkosen ja hakkasin sitä hulluna taas viikon jos toisenkin. Sitten *tyn dyn dyyn* princessa V innostui pelistä myös ja tilasi omansa. Hän sitten osoittautui nopeasti kelpo pelaajaksi ja nyt on armoton kisa päällä! No ei kyllä ole, mutta hermoni pettää aina muutamassa biisissä, mitkä sattuvat olemaan hänen parhaimpiaan ja minun heikkouksiani, pitänee harjoitella niitä.

Kamalinta oli tietysti kun tajusimme, että kotona hyppimisen sijaan esim. Finkinossa on parempi tunnelma ja näin pelaamiseen meni muutamassa päivässä varmasti päälle kymppi... hups :I

Tavoite kaikelle harjoittelulle on, että emme olisi seuraavassa conissa noloja vaan voisimme sitten leijua experttykitykset läpi~ vitsi vitsi ei oikeasti. Joopas.

JA SITTEN. Löysin taas sellaisen ihmeen kuin Durarara!! Loistava sarja, suosittelen kaikille.
Olin pitkään siinä luulossa, että kyseinen sarja on vain (vaikka loistava onkin) yaoita ja yaoicosplaytä varten, mutta nyt silmäni avautuivat ja uskoin vihdoin, että näin ei ole.
Sehän on peräti syvällinen sarja! Ymmärsin sen lukiessani tätä alla olevaa kohtaa:
mangan piirrostyyli ei kuulu suosikkeihini, mutta toimii kuitenkin
...mutta enpä taida spoilata yhtään ketään ja jään kallistelemaan päätäni epäuskoisena.

Olen nyt taas lumoutuneena soittanut taukoamatta klassikkokohtausta, mutta siitäpä ei löydy - todella hämmentävää kyllä - Japaninkielistä dubbia voi nyyhky. Mutta tämä onkin ehkä kohtaus (ainoa kohtaus mistään koskaan ikinä), joka toimii kaikilla kielillä:
Hämmentävintä on, että nyt kun olen lukenut myös mangan, en pettynyt animeen. Päin vastoin, animehan on tällä kertaa selkeästi syvällisempi ja laadukkaampi ja +9000 salami! Tosin kun manga ei ole lähdeteos niin ymmärtäähän sen. Ainoa asia, jossa manga vei oli Celtyn hahmo.

Olen halunnut aina cossata Celtyä, (tosin niin kaikkia muitakin Drrr!! -hahmoja lollo) mutta budjettini ei vielä ihan riitä kypärään, nahkaan ja moottoripyörään.
Mutta sydämeni pysähtyi tähän:



Olen jopa alkanut tehdä (huom alkanut) amv:tä tästä  koska pakoilen koulua. Vaikken ole amvihminen! Hämmentävää...
Ja siis pointti tälle turhalle vuodatukselle on siis se, että kukaan ei ole tutustunut ikinä Durararaan, vaikka se on supersuosittu hittisarja(?) en todella käsitä.

Tässä siis 7 syytä alkaa fangirlaamaan-gurlaaman kanssani:

- dynaamisia, parkkouraavia yaoimiekkosia
- koko hahmokaarti pelkkää voittoa, ei turhia tissityttöjä tai typeriä romansseja
- hyvin rakennettu, moniulotteinen ja syvällinen, jopa raflaava juoni ilman överiä väkivaltaa
- parkkourkohtaukset animessa silmiä hivelevän tyylikkäitä
- laulut animessa ihania
- mangassa osa kuvista Yana Toboson (Kuroshitsuji) piirtämiä eli love love.
- mielenkiintoisia viittauksia wanhaan kulttuuriin, sekä kiinnostavaa kuvausta(?) Japanista nykyään

- V, tätä cossataan vielä~!!

4 kommenttia:

  1. Ah, rakastan DRRR!!:aa.
    Viime aikoina varsinkin on tullut hirveä hinku katsoa se anime uudestaan, sen opening on täyttä voittoa! Oon heikkona Kidaan sen charmin plus lempi ääninäyttelijäni takia huhuhu *---*

    VastaaPoista
  2. Oi kuin päheetä! Inhosin Kidaa ensin, mutta sitten rakastin sitäkin u___u kaikki siinä on voittoa <3

    VastaaPoista
  3. Äh nyt mun on varmaa pakko kattoa Durarara D: Tai siis aloitin sen kattomisen ömn joku puol vuotta sitten, katoin 5 jaksoa ja sitten lopetin... En jotenkin päässyt ihan kärryille siinä juonessa, mutta ehkä se nyt tuntuisi mielenkiintoisemmalta :D Kaikki kumminkin on kehunu sitä nii haluan katsoa sen >:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan suosittelisin lukemaan ensin mangan. Vaikka anime on kauniimpi ja silleen hienompi monella tavalla, niin koska sen hienous perustuu sellaisen viivyttelyyn ja fiilistelyyn, ymmärrän hyvin, miksi se voi tuntua tylsältä ja hankalalta seurata... itse en ainakaan heti tajunnut kaikkea, tai silleen syttynyt niin paljon kuin mitä nyt myöhemmin mangan luettuani.

      Manga on vaan paljon selkeämpi ja siinä sanotaan asiat suht suoraan, mikä helpottaa - mutta ei sekään tylsä ole :3
      kamala hypetys :DD

      Kiinnostaisi myös lukea kirjat, joihin tämä perustuu... ehkä saisin jonkun buddha-tilan tän mun valaistuksen päälle :D

      Poista